top of page
bgImage

Wie zijn wij?

ESARdogs Belgium is ontstaan uit een groep mensen die gepassioneerd bezig waren met reddingswerk, in combinatie met honden.

Daar men zichzelf nuttig wilden maken en zich wilden inspannen voor de maatschappij, kwam het idee om zich te ontplooien tot een inzetteam. Zo werd ESARdogs Belgium geboren, een team dat 24 op 24/ 7 op 7 klaar staat om vermiste mensen op te sporen. Alles werd gestructureerd en er werden specifieke taken verdeeld. Deze moesten bijdragen tot een nog betere en snellere werking. Zo werd er niet alleen aandacht aan de opleiding van reddingshonden, maar ook aan de mensen zelf. Er werden opleidingen zoals: logistiek, communicatie, kaart en compas en EHBO in het leven geroepen en werden er speciale teams (TOL-team) opgericht.

Ook zagen we dat, wanneer we met andere teams samenwerkte, niet alle teams op dezelfde manier werkte. Daarom werd er beslist om met verschillende teams uit België en Nederland rond de tafel te gaan zitten en te bekijken hoe dit beter kon. Zo werden er procedures opgesteld en werd er een examen opgesteld die voor al deze teams hetzelfde zijn. Ook wordt er op regelmatige basis samen getraind en geëvalueerd.

Dankzij deze goede samenwerkingen waken we over de kwaliteit van de teams en verhogen we de kans op slagen.

Ontdek al vast ons team en kom te weten wie we zijn en wat we doen.

Team

Kom meer te weten over onze teamleden

Honden

Kom meer te weten over onze honden

In memoriam

Kom meer te weten over zij die hun strepen verdiende in het team

bottom of page